woensdag 14 augustus 2013

Gezocht: de waarheid over jeugdzorg!


Op 14-8-2013 werd onderstaande mij toegestuurd.

Brandpunt (KRO) zou graag anonieme verklaringen van deskundigen (orthopedagoog, gezinsvoogd, enz.) willen krijgen om te weten te komen waarom al die "incidenten" bij Bureaus jeugdzorg of adoptiebureaus ontstaan, hoe ze ontstaan, of er pressie of druk is vanuit een laag in jeugdzorg of adoptiebureau (geld, werkgelegenheid, bezettingsgraden of zo?)  of waarom er veel gewerkt wordt naar onder toezicht stellen (OTS) en uithuis plaatsen (UHP) en zo weinig aan diagnostiek of terugplaatsbeleid (in de praktijk). 

Als iemand die iemand kent, wil die dat dit doorgeven.
Het e-postadres van de vertrouwelijk werkende verslaggever is 
dirk.schouten@kro.nl . 

Dirk werkte ook al voor Netwerk destijds, en wil het netjes en anoniem doen, maar wil een vinger krijgen achter misstanden. 
Ook beknopte dossiers die bewijzen dat jeugdzorg onterecht vals een kind uithuisgeplaatst houdt of dat een vergunninghouder aspirant-adoptieouders onder drang extra geld vraag voor een project bij de adoptie, zou kunnen, maar liever verklaringen van 'deskundigen' die deze vinger achter de incidenten kan krijgen. 

Het kan evt. ook via mij. Maar ik geef hier het directe mailadres. 

In de hoop dat dit het beleid zal verbeteren door openbaren van bv. verkeerde werkgelegenheidsstimuli, 

Opmerkingen:

Ik raad bij deze de verslaggever aan om eens te kijken naar het jaarverslag van het LdH J&R van 2006, waar ronduit over de 'productieafspraken' gesproken werd met betrekking tot OTS.  Ook geeft de financiering een goed beeld: hoe meer OTS/UHP, hoe meer geld.  Terugplaatsen van kinderen bij ouders en einde OTS? Dan is het ook 'einde inkomsten' voor de Jz-instellingen! Misschien is het handig voor deze journalist om eens aan ouders te gaan vragen of  zij zelf dan wel hun kinderen hulp gehad hebben van BJZ om hun kinderen weer thuis te krijgen….(let wel: de wettelijke taak van BJZ vlg. art. BW 1:257)


Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)

Nico Mul

meldpuntjeugdzorg@gmail.com

3 opmerkingen:

 1. Radbout Universiteit houd het bestaan van BJZ in stand. Daar heb je dus ook leeghoofden zitten die via kinderkoppen geld verdienen. Wat doet jeugdzorg eigenlijk voor kinderen? Wat doen die kinder-rechters voor kinderen? Wat doen al die DSM geilers met onze kinderen? Wat doet het onderwijs i.s.m. de voorgenoemde Instellingen? Wat bekokstoven deze mensen met elkaar om onze kinderen en hun sociale emotionele ontwikkelingen te vertragen of uit te roeien? Waarom hebben deze mensen nog een bestaan? EURO 'S!!!!!!! Hoe zal ik me gedragen als ik de regering, de middenstand en de burgers failliet zie gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kom met ons praten,corruptie is aan te tonen. g-o-d69@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o ja jeugdzorg moet niet verbeteren want dan worden ze alleen maar slimmer om het beter te verbloemen ipv op te lossen.
  jeugdzorg is een criminele organisatie en moet gewoon verboden worden,want het gaat om geld geld geld

  BeantwoordenVerwijderen