donderdag 14 november 2013

Bijna het mooiste nieuws, of chantage?
De telegraaf bracht vandaag, donderdag 14 november,  het bericht 'Jeugdzorg dreigt met massaontslag'. BJZ komt geld te kort , dreigt met faillissement en wil gewoonweg meer geld…..

Bijna mooier zou dat niet kunnen zijn. Mooier zou uiteraard zijn: 'jeugdzorg heft alle BJZ op, geen OTS en UHP meer', maar ja, we kunnen niet alles hebben.

Treurig is dat BJZ gewoonweg dreigt met dat alle kinderen in de knel zouden komen en de jeugd ernstig bedreigd zou worden door het ontslag van alle BJZ-medewerkers.
Feit is dat er nog nooit enig rapport is geweest waaruit zou blijken dat jeugdzorg zo goed is voor uw kinderen.  Uit huis plaatsing is in alle onderzoeken juist zeer schadelijk gebleken voor het merendeel van de kinderen.

Merkwaardig is ook dat Nederland het hoogste aantal UHP heeft van de hele westerse wereld.

Ook is het frappant dat steeds dat rapport van de commissie Samson vergeten dreigt te raken, u weet wel, dat rapport over misbruik en mishandeling binnen de jeugdzorg waaruit bleek dat mishandeling in pleegzorg ca. meer dan 100x zo veel voorkomt als in normale gezinnen en dat 'seksueel misbruik structureel is' binnen de jeugdzorg….. En dan ook nog te bedenken dat uit dat rapport de ergste zaken zijn weggelaten, 'omdat anders BJZ er zo slecht zou zijn afgekomen'.

Stelt u, geachte lezer, zich eens voor dat u nu zelf mag gaan bepalen welke hulp u voor uw gezin en kinderen zoekt, dat u niet meer hoeft te vrezen voor 'onderbuiksgevoelens van BJZ' geen angst meer voor UHP op grond van 'signalen' … wat zou dat een opluchting geven….

Rest mijn zorg nog voor de kinderen die op grond van gewoonweg onzin of NIET BESTAANDE 'mishandeling' UHP zijn… krijgen die hun ouders weer terug?  Hierbij speciaal denkend aan Yunus (NOOIT bestaande 'mishandeling', BJZ–Haaglanden houdt de aantoonbare leugens vol, kind mag nooit meer naar familie of ouders), de zoon van Arlette Heskes (haar zoon krijgt ze nooit meer te zien, voor haar dochter is ze, met de zelfde partner, huis en buren wel een goede moeder…. Voor haar zoon een 'gevaar' aldus BJZ-Haaglanden), de broer en zus van Ilja (praten te veel Russisch thuis, kinderen nooit meer naar moeder + familie / LJ&R/BJZ-Gelderland) en Khan, wiens moeder valselijk beschuldigd wordt 'parasietenwaan' te hebben, zonder parasiet en zonder waan, dit kind komt volgens BJZ-Roterdam, nooit meer bij zijn moeder....

Komt er misschien toch een 'Commissie terugplaatsing' als de jeugdzorg naar de gemeenten gaat? Wat gebeurt met alle onterecht uit huis geplaatste kinderen?

Ik vraag mij wel af: is deze actie van BJZ: dreigen met massaontslag / faillissementsaanvraag en de context (ze gebruiken kinderen als inzet!) de zoveelste chantagepoging om méér geld uit Den Haag te krijgen en de gemeenten te DWINGEN om BJZ als 'de gecertificeerde instelling' te gaan inkopen?

Gemeenten: DOE DIT NIET, laat u NIET DWINGEN, maar LUISTER eens naar OUDERS, wat die WENSEN!!! Misschien is deze brief wel aardig voor uw wethouders jeugdzorg!

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)


Nico Mul

meldpuntjeugdzorg@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten